Tuesday, 21 August 2018

Top 20 Digital Marketing Interview Questions & Answers

best digital marketing training institute in dilsukhnagar


1. What is Digital Marketing?
Ans: Digital marketing is a marketing approach and it is the marketing or promoting of products or services using digital technologies, Digital Marketing is the process of engaging with your Audience or users through digital mediums.

2. What are the Modules involved in Digital Marketing?
Ans: There are many modules are available in digital marketing, but here we are giving you some of the major modules are as follows:
Search Engine Optimization
Search Engine Marketing
Social Media Marketing
Social Media Optimization
Content Marketing
Email Marketing
Affiliate Marketing
YouTube Optimization
Google AdSense
Online Reputation Management
Web analytics..etc.

3. Can you tell me some useful Digital Marketing tools?
Ans: Below are some top Digital marketing tools:
Google Keyword Planner
Google Search Console
Google Analytics
Favicon Generator
XML Sitemap Generator
Keywords Everywhere
SEO Quake
SEMrush
Ahref
MOZ
Mail chimp
Keyword spy
Hootsuit
Kissmetrics
Alexa Ranking
Rankwatch
Knowem
Namechecker
Woorank
Buzzsumo
SEO Optimer
Google trends...etc.

4. What is Branding ?
Ans: The process involved in creating a unique name and reputation for a product in the customers mind, mainly through traditional and digital advertising campaigns with a consistent theme.

5. What is Direct Marketing ?
Ans: Direct marketing is nothing but communicating with the target audience or predefined customers. The most common direct marketing campaigns are Email Marketing, SMS Marketing, Search network marketing..etc.

6. What is Google Ads Remarketing ?
Ans: Remarketing shows ads to the people who have already visited your site or used your mobile app. when customers or users leave your site without buying anything, then we can retarget those customers with help of Remarketing. This is one of the important strategy in Digital Marketing.

7. What is SEO ?
Ans: Taking your webiste to the top in search engine results for a query which is entered by the customers.

8. What is on Page SEO?
Ans: On page SEO Directly handles website structure. that means we have to execute some actions with in the website


9. What is Off Page SEO?
Ans: Off page SEO refers to techniques that can be executed outside of the website to improve the rankings of a web site in the search engine results page (SERPs).


10. Name some places where keyword optimization is done?
Ans: If you want to increase the page rankings, Keyword optimization is Very important.
The places are :
Website title
Website Description
Meta tags
Body Tags
Website content
Website URL
Image alt tag.

11. What is SEM ?
Ans: SEM stands for Search Engine Marketing,  is a process of Internet marketing that involves the process of gaining website traffic by purchasing search ads and display ads on search engines.

12. What is Responsive Website?
Ans: A website that is capable of arranging its design and structure according to the orientation and view-port size of the various devices.

13. What is Inbound Marketing?
Ans: Inbound marketing is nothing to attract the customers or users or leads through various promotional activities like social media marketing, content marketing using e-newsletter, webinars, case studies, Podcasts, e-books and SEO etc.

14. Outbound Marketing ?
Ans: Outbound Marketing is like traditional marketing in which the company directly communicating withs its target audience with its promotional messaging. This process includes reaching the right customers via digital platforms like by running paid ad campaigns..etc.

15. What is keyword streaming?
Ans: Keyword streaming is nothing but analyzing the relevant keywords and identifying the best keyword for the website based on its target to get natural traffics and leads through the best keywords.

16. How Should We use Facebook For Marketing?
Ans: Facebook is one of the best and leading social media platform, we can Use it to connect and engage with your customers and to share your services content in a way that encourages your customers to share it as well.

17. How Should We use Twitter For Marketing?
Ans: Twitter has over 313 million users, and it is the ideal platform for sharing your content and connecting with other popular influencers in your industry. and the major advantage is, we can promote our content with the help of hashtags.

18. How Should We use Linkedin For Marketing?
Ans: LinkedIn has over 467 million users across world. It is a great environment to share your information with the world, but more importantly, it’s the perfect place to interact with right customers online. Linkedin is very much suitable for B2B Industry to attract more B2B customers.

19. What are the Various available advertising methods ?
Ans: 
Pay per click
Pay per impression
Pay per play
Pay per action

20. What Is Internet Marketing? What are the Other Names it has ?
Ans: Marketing of products and services over the internet with the help of digital mediums is known as internet marketing. It is also known by the following names:
Web advertising
Online marketing
Web marketing
E-marketing
Digital marketing
Digital advertising

No comments:
Write comments

We appriciate Your Efforts
For Free SEO Training Classes
Contact : 7330 472 572

We Are One of The Best Digital Marketing Institute in Hyderabad
Offering Advanced Digital Marketing Course In Dilsukhnagar By Real time Experts